Кампанията „Моето сексуално образование” – заповядайте в Абсурдистан

Кампанията „Моето сексуално образование”

Въвеждане на сексуалното обучение в училищата и детските градини

I. Кампания:

Кампанията „Моето сексуално образование” е насочена към запознаване на невръстните дечица с неща, за които не им е дошло времето.

II. Продукт на кампанията:

В зависимост от характера и целите на кампанията „Моето сексуално образование” социалният продукт се проявява под формата на социална идея, тъй като възпитава у децата определен тип поведение, нагласа към тях самите и начин за възприемане на околните.

III. Целева група:

Децата от 5 до 11-годишна възраст, посещаващи детски учебни заведения.

IV. Групи за влияние:

1. Разрешители:

Министерство на образованието, младежта и науката на Република България.

2. Групи за натиск:

Министерство на образованието, младежта и науката на Република България;

ЮНЕСКО;

Областните инспекторати по образованието;

Учебните заведение.

3. Опозиционни:

Винаги има хора, чиито интереси се сблъскват с интересите на дадена кампания. Тук това са трезвомислещи хора, които смятат, че за дете на 5 години не му е нужно да знае как и за какво се прави аборт.

4. Оценители:

Министерство на образованието, младежта и науката на Република България.

V. Финансиране:

Кампанията ще се осъществява с паричките на данъкоплатците. То заради подобни усвоявания на финанси, хората не искат да си плащат данъците.

VI. Стратегия на кампания:

1. Идея и цел на кампанията
Децата на 5-годишна възраст трябва да учат за мастурбацията, абортите и хомосексуалността. Такава препоръка се съдържа в проект за сексуалното образование на Организацията на ООН за образование, наука и култура (ЮНЕСКО). Според препоръките на ЮНЕСКО учителите трябва да обсъждат с децата в съвсем крехка възраст факта, че „момичетата и момчетата имат части от тялото, които могат да се възбуждат, ако някой ги докосва”. Освен това в проекта ЮНЕСКО дава насоки до 12-годишна възраст децата вече да се обучават за „правото на безопасен аборт”.
Екип от експерти е работил над доклада в продължение на две години, като за него за изразходвани близо 230 000 евро. Документът има за цел да подпомогне образователните системи по света особено тези в развиващите се страни при подобряването на сексуалното образование и сексуалното здраве. От ЮНЕСКО обаче подчертават, че местните власти имат пълното право да решат дали искат или не да се съобразят с тези насоки.
Държавната агенция за закрила на детето у нас, както винаги, последни научиха за проекта. При научаването за него от медиите, заявиха неопределено – прилагането на подобни помагала трябва да бъде съобразено за всяка отделна държава, като се вземат предвид културните, религиозните и други различия. Подобни теми задължително трябва да бъдат поднесени, като са съобразени с възрастта на детето и с неговото развитие.

2.Осъществяване на проекта:
Щом ЮНЕСКО казва – значи ще се прилага у нас. Точка.
3.Необходими ресурси:
– Преподаватели, които нямат никакви срам, чувство за такт и приличие. Защото когато в 6-ти клас за първи път ни преподаваха тази материя, учителите ни изпитваха дискомфорт и се червяха. Какво ще е да е на деца, два пъти по-малки;

– Деца, готови да чуят, разберат и запазят новите знания. На 5 години все пак не е лесно да възприемаш сложни думи като педофилия, мастурбация, аборт, вагина;

– Родители, съгласни дечицата им да бъдат обременени, шашардисани и с изкривено съзнание;

– Държава, която да финансира абсурда – това го имаме налице.

4.Използване на финансовите ресурси:
– За обучаване на преподаватели, тъй като се оказа, че децата са по-запознати от възрастните. Не е хубаво да стават гафове;
– За набавяне на необходимата литература, която е :

–         “Моето сексуално образование. За деца до 6 години” с цена 8.00 лева

–         “Моето сексуално образование. От 6 до 9 години” с цена 7.50 лева

–         “Моето сексуално образование. От 9 до 11 години” с цена 7.00 лева

Извод – И тъй като това са единствените издания на подобна тематика у нас, (защо ли?), Жоселин Робер ще стане прилично богата дама.

5.Контрол и оценка

Щом само за да доведат до завършен вид проекта на ЮНЕСКО са били нужни 230 000 евро, тъй като в България много от средствата отиват в черни дупки, за реализацията на кампания ще да необходими 15 433 451 245 762 марки. Абсурдни пари? Абсурдни проекти – абсурдни пари. Заповядайте в Абсурдистан.

Реклама

9 коментара (+add yours?)

 1. Malkiq Princ
  дек. 04, 2009 @ 13:51:01

  Аз си спомням,че ни го обясняваха това във втори- трети клас. Тогава беше модерно да се обиждаме на „болен от спин“, та госпожата ни разясни какво е това и за бебетата и така нататък,но за хомосеьуалността нищо не спомена . Във всеки случай мисля, че е хубаво да се говори за някои неща на децата от малки . Те и без това правят секс от 12-13 годишна възраст, поне да знаят какво да правят,ако се объркат нещата .

  Отговор

 2. weasell
  дек. 05, 2009 @ 10:59:10

  Здравей! Благодаря ти за коментара. Аз имам други разбирания по въпроса. За 12-13 вече е нормално да се обсъждат „срамните теми“, но когато си дете на 5 годинки, за теб е срамно или дори непонярно какво ти обясняват за разликите между мама и тати в някои по-деликатни области. Но това така или иначе трябва да се каже на детето, защото то задава въпроси. Но как ще му се обясни какво е педофил или изнасилване, аборт, транссексуалност, хомосексуалност и т.н., когато това може да повлияе на детето по негативен начин. Просто то не може да разбере тези неща на крехката възраст 5-6 години, а дори може да му повлияе негативно, да създаде не старх, а паника в него, дори фобии, които да му останат за цял живот. Защото каквото не му е обяснено както трябва, въображението му, под влиянието на телевизията, може да го превърне в наистина ужас. Малко крайно звучи, но…
  Поздрави!

  Отговор

  • Malkiq Princ
   дек. 05, 2009 @ 11:40:45

   Хм .. ами да ти кажа, дъщеря ми е на 5 в момента, ние сме малко по-нетрадиционно семейство, така че тя знае какво е хомосексуалност и какво значи травестит и го възприема като нещо нормално . А мисля , че е полезно да знаят и какво е педофил, защото те обикновено избират деца от 6 години нагоре . Поне ако знае какво значи, може би ще се замисли , преди да последва някой непознат . И все пак зависи как ще се обясни .

   Отговор

 3. weasell
  дек. 05, 2009 @ 18:48:19

  Може и да си прав. Просто аз така ги разбирам нещата и имам спомени как аз възприемах тези думи, когато бях малка. Но днешните деца са друго поколение все пак, най-малко друга е средата около тях, телевизия, интернет и т.н. При мен имаше всичко на всичко два канала и после два чуждестранни. Сега децата са заобиколени от източници на информация от всякакъв вид и е добре да им се обяснят някои неща, преди да са го разбрали по някой алтернативен начин. Но за мен предложението на ЮНЕСКО е неприемливо.
  Радвам се и ви поздравявам за будното дете, това е толкова хубаво и ви прави чест!
  Всичко добро!

  Отговор

  • Malkiq Princ
   дек. 06, 2009 @ 11:46:56

   И аз съм от онова време „първа“ и „втора“ програма. Понякога си мисля, че щеше да е хубаво още да е така . Сега има твърде много телевизия, но няма нищо интересно за гледане . А за предложението, твърде често се оказва, че децата знаят повече от родителите или учителите си по темата. Може би ще е полезно да изравнят знанията си .

   Отговор

 4. Krasimira Karamfilova
  ян. 02, 2011 @ 22:17:11

  Подобни мнения могат да защитават единствено и само „wanna be“ интелектуални българи, без грам образование. О, не, съжалявам, образование давано или от журналистическия факултет на Софийски Университет/ УНСС или PR в НБУ…
  Съжалявам, но ако повече хора, живеещи в териториите на таз държава имаха качествено сексуално образование, нямаше да им се налага да го получават от фолк клиповете и да считат това за норма. Авторката се е изразила доста цветущо, макар да демонстрира абсолютна неинформираност.
  Когато 6 годишно дете запее „секс, секс, олеле майко“ би трябвало да ви стане ясно, че децата не са малоумни, те копират всичко, което виждат и ако не им се даде ясна представа, предоставена чрез медицински факти биха били подложени неволно на грешно изградени от пост-комунистическата ни извратена реалност представи за правилно-неправилно. За да се избегне това, трябва да се положат подходящи основи. В крайна сметка децата не растат в саксии и колкото по-рано го разберем, толкова по-рано ще можем насочим развитието им в по-нормална посока, от тази, която ни беше дадена на нас.
  Повечето от родителите ни, които са и въпросните „червящи се учители“ се срамуват да говорят за това дори и на 18 годишните си отрочета.
  Причината за появата на понятия като „курвата на класа/училището и пр.“, момичетата без грам самочувствие, момчетата, които си мислят, че порно филмите са проекция на това, което „трябва“ да се случва в леглото, е точно липсата на сексуално образование в ранна възраст.
  Когато попадна пред 30 годишен мъж, който отказва да си сложи кондом, се сещам единствено за пияния му татко, който му е твърдял, че да цитирам “ебеш с презерватив е като да се целуваш през стъкло“.
  Да не споменавам факта, че масово 20 годишни жени никога не са посещавали гинеколог, защото ги е „срам“.
  Ако смятате, че да се обясни на едно дете, че за да се продължи човешката раса е нужно мама и тате да се обичат, че него не го е донесъл щъркелът и пр., значи вие имате нужда от такова, защото явно смятате, че на децата ще им се пуска порно.

  Отговор

 5. weasell
  ян. 03, 2011 @ 11:04:47

  Госпожо, това, че Вашата посока на развитие не е била нормална, аз нямам вина. Моята си беше. Имам страхотни родители, които не са се червили да ми обясняват и не са ме оставили „неинформирана“.
  Не бих дала на детето ми да слуша и пее „секс, секс…“. То си е до възпитание, което си е Ваша отговорност. Като родител имате права и задължения. Това да не позволявате на детето си да гледа „Планета“ – си е задължение.
  Не мисля, че е нормално обаче хора да зарават въпроса: „как да разбера дали четиригодишната ми дъщеря мастурбира“. А Вие?
  Погледнете посочените книжки и такива на подобна тематика. Тогава ще забележите, надявам се, че те са абсолютно извратени. Примерно техен недостатък е, че половината органи са написани с нормалните им нарицателни, а другата половина с бебешките им названия. Не смятате ли, че и това създава грешна представа у децата?
  Сексуално образование трябва да има, да, но не мисля, че то е подходящо за деца на възраст 5 годинки. За всяко нещо си има време. Ако децата съзряваха сексуално на 3, тогава да се учат за секса на три. Но това се случва на един по-късен етап. Природата си го е измислила.
  А и постът ми беше пропит от ирония и сарказъм, дано сте го разбрала.
  Поздрави от Абсолютно неинформираната от УНСС

  Отговор

 6. Dani
  ян. 19, 2012 @ 09:33:34

  Здравейте на всички!
  В момента тази тема много ме вълнува и случайно попаднах на този блог.
  Прочетох на всички коментарите и съм съгласна с всеки един.
  Реших да ви споделя моето мнение.
  Аз съм разведена и имам син на 4 год. и 5м. не си бях и помисляла да разяснявам темата за човешкото тяло и какво правят мъжете и жените, как се появяват децата и т.н., докато един ден синът ми каза, че друго момченце от неговата групичка в детската градина го е накарало да си… това е много гнусно макар, когато става въпрос и за деца, НО ще го напиша за да знаят повечето от вас какви деца растат /да си миришат половите органи/. Говорех с педагожките, увериха ме, че не са забелязали нищо нередно. Тогава проведох разговор не с кой да е, ами с помощник възпитателката, т.е. леличката на децата, която ме посъветва да започна да запознавам детето си с човешкото тяло и половите органи при мъжете и жените, за да бъде подготвено. Убедих се че 5 годишна възраст никак не е рано за днешните поколения, които се раждат свръх развити. Говорете с децата си на тези теми, нека да ги подготвим, че в света има много лоши хора, нека знаят кое какво е при мъжа и жената, от къде идват бебетата и т.н., разбира се на достъпен език за тях. Аз не съм разглеждала тези книжки „Моето сексуално образование“ и не мога да коментирам съдържанието им, но любопитството ми определено ме изкушава.

  Отговор

 7. ДА ИМ ОТРЕЖЕМ ГЛАВИТЕ НА ПЛОЩАДА
  апр. 09, 2018 @ 15:36:44

  Абе оставете децата на тази възраст да си играят, сексуалното образоване си идва само след определена възраст, това вашето си е чиста педофилия ненормална, на 5 годишни деца за мастурбация да говориш…
  Дайте направо да им показваме директно а? Щото то с практика най-добре се учи!

  Отговор

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: