Какво е да си „Опасно лош“?

Химията хич не ми беше силната страна в училище. И до днес гледам да не смесвам много-много нищо повече от сапун и вода. А и като се знам какъв горд притежател на две леви ръчички съм…

Но бащата на Малкъл, известен също като Bryan Cranston, си го бива сред епруветките и наркобосовете.

Мъж на средна възраст, със син, болен от ЦБ, с още едно непланирано дете на път, с ипотекирана къща, гениален ум, но упражняващ го като гимназиален учител и консултант в автомивка, с диагноза рак и малко време – това е профилът на господин Уолтър Уайт. За да има какво да остави след себе си на семейството си, той решава да впрегне познанията си по химия и нямането какво да губи в една различна сфера на кариерно развитие – бизнесът с дрога (и да не си помислите, че става въпрос за „билки“ 😛 ). Заедно с негов бивш ученик – пропадналото наркоманче Джеси, който също е притежател на две леви ръчички, решават да започнат да „готвят“.

И от тук става интересно, защото играта загрубява – кофти стечения на обстоятелствата, убийства, измами, игри, страхове и много интересен хумор. Евала на Винс Гилиган, на режисьорския екип и на актьорите. Харесват ми. И сигурно сте разбрали – сериалът не става за лица под 16 г., а има някои брутални моменти, когато и аз мен не става. Особено от трети сезон нататък, така че внимавайте. Май пропуснах да спомена, че деверът (по-точно баджанакът) му (на Уайт) е шев в Управлението за борба с наркотиците. Аха.

Този сериал не е екшън, не е и трилър. Доста излиза от обичайните рамки. Квалифициран като „crime“, в imdb рейтингът му е 9,3. Хич, хич, хич не е зле. И ако все още някой се чуди дали да му даде шанс – хвърлете му едно око, няма да съжалявате.

Walter White: „I am not in danger, I am the danger.“

1 коментар (+add yours?)

  1. dodimarkov
    юли 28, 2012 @ 18:14:42

    Здравей, уизи, имам нещо интересно за теб. Номинирах те за Libster Blog Award, повече за това, какво представлява тази „игра/награда“ има тук
    Публикацията, в която можеш да научиш за твоята номинация е тук.
    Играта, която е свързана с номинациите и самата награда е интересна. Помага да станат по-посечавани блогове като този.
    Поздрави и прохладно лято!

    Отговор

Вашият коментар