Светът не свърши… май

Май със светът не се свърши, но пък се надявам да се възползвали от опцията в предния пост. Аз не си написах курсовата и не си разработвах темите, щото реших, че щом ще свършва този ми ти свят, няма смисъл да се бъхтя напразно. И какво се случи сега? Ще се пише, то е ясно.
Габровци, нали са много чевръсти, са създали „комплект за след края на света“. Той съдържа жизненоважните шишенце с ракия, свирка с компас, термометър, кибрит, хартия, молив, пакетче боб и връв.

Има и инструкция за употреба:

Ден първи:
Събуждате се и установявате, че светът е свършил. Вайкате се десетина минути. Сещате се, че притежавате единствения и неповторим Габровски комплект за оцеляване®. Само мисълта за това прави деня ви по-малко страшен и решавате да действате. Ако имате нужда, използвайте капака на кутията, за да хванете слънчевата светлина и подадете сигнал на останалите евентуални оцелели. Ако случайно и слънцето се е свършило, свирете със свирката. Морзовият сигнал за бедствие е • • • – – – • • • . Ако всичко ви е наред, ориентирайте се с помощта на компаса и поемете към новия свят.

Ден втори:
Срещате човек. Питате се как е оцелял. Може би и той притежава единствения и неповторим Габровски комплект за оцеляване®, но не ви се вярва, тъй като серията е лимитирана. Оказва се, че просто е голям късметлия. Добре е да се сближите с подобен човек, затова го каните на по глътка ракия, от ракията, съдържаща се в Комплекта. Ако времето е студено, направете си греяна ракия, която да ви предпази от болестотворни организми и зли сили (използвайте кибрита за запалване на огън). Ако Късметлията случайно е ранен, промийте раната му с част от ракията, а с останалата повторете процедурата за приятелство и срещу болестотворни организми. Ако след ракията ви стане весело, попейте и посвирете със свирката.

Ден трети:
След снощи ви е зле. Надяваме се, че не сте угасили огъня. Направете си чай в кутията за оцеляване, която може да се използва и като тенджера или направо в шишето от ракията. България е богата на билки и корени, така че колкото и да го е загазил светът, все ще се намери нещо. Хубаво е след като сте се сприятелили с Късметлията, да скрепите приятелството си с договор. Използвайте молива от единствения и неповторим Габровски комплект за оцеляване® и гърба на хартията, която четете в момента. Разделете земята на две – вземете северното полукълбо за себе си, южното дайте на него. Дръпнете границата с помощта на компаса. Напишете договора в два екземпляра на листа, като го разделите на две и оставите за себе си частта след „Ден трети:”, гледано от лицевата страна.

Ден четвърти:
Чудите се какво да правите? Хвърлете си един боб, за да узнаете бъдещето. Сварете на супа половината предсказание, другата оставете за посев. Време е да намерите запазено от края на света кътче, където да се установите. Късайте парченца от дунапрена, служещ за подложка, в единствения и неповторим Габровски комплект за оцеляване® и ги пускайте на земята от време на време, за да сте сигурни, че не се въртите в кръг. Не забравяйте да вземете живи въглени от огъня със себе си. За пренасянето им може да използвате кутията.

Ден пети:
Гладен сте и отслабнал. Заложете капан-примка като използвате връвта от свирката в единствения и неповторим Габровски комплект за оцеляване®. Ако хванете котка – опитомете я, ако хванете заек – изяжте го. Ако хванете Късметлията, сами изберете какво да го правите. Внимавайте да не загубите обаче частта му от договора!

Ден шести:
Вържете вече падащите си гащи с връвта. Намерете пещера и с молива нарисувайте по стената сцени на преживелиците си от предишните 5 дни. Това ще ви даде вдъхновение да стартирате еволюцията отново. Намерете река и габър, и основете Габрово. Търсете приятно, слънчево, но прохладно място с помощта на компаса и термометъра. Когато го намерите, котката ще се отърка в краката ви и ще замърка доволно. Посадете останалата част от боба. Пликчето може да използвате за съхранение на опашката на котката и договора с Късметлията.
Слънцето ще изгрее зад хребета, окъпано в утринната роса…
Зарейте поглед, пълен с вяра и оптимизъм.

От тук нататък е лесно…

Евала на хората! Чудесни са! Жалко, че не успях да отида на карнавала. Знам, че той е нещо уникално.

Ден 20: Книгата, която така и не разбрах:

„За мишките и хората“. Опасявам се, че не съм я разбрала, защото уж е чудесна книга, а аз не успях да й видя удесността.

Ден 20: Любима романтика:

Татяна Дончева: „Йе, господин Янев, ма аз съм дама!“
Яне Янев: „Ма ква дама си ти ма!“

Та аз, като една истинска дама, трябва в моето предизвикателство да спомена и романтични филми. Иначе няма да е дамско. Заглавията, които заслужават да бъдат споменати тук, са:

„The Notebook“

„Dirty dancing: Havana nights“

„P.S. I love you“

и „If only“, с който много си приличат

И най-вече, разбира се – „Всичко е любов“

Ден 20: Песен, която слушам, когато съм в тъжна:

Ден 20: виц

Две домашни котки си говорят:
– Ти какво искаш за Коледа?
– Две малки котенца. Ти?
– Аз искам 4 малки котенца.
Покрай тях минава един уличен котарак и казва:
– Дами, Дядо Коледа идва!

Реклама

4 коментара (+add yours?)

 1. Mariya Koleva
  май 24, 2011 @ 13:58:10

  Книгата, която не разбрах: абе, май няма такава книга. Има книги, които просто не съм харесала. Трябва да помисля още…

  Отговор

 2. Dodi Markov
  май 24, 2011 @ 17:02:53

  Хаха, упътването ме разсмя от сърце!

  Отговор

  • weasell
   май 25, 2011 @ 09:46:32

   “ Това ще ви даде вдъхновение да стартирате еволюцията отново.“
   Много са добри, наистина! Чудесна идея и суперска реализация 😀

   Отговор

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: